23/07/2024

A po rrezikohet Kosova nga sulme të reja si ai në Banjskë?

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Paralajmërimet e vazhdueshme nga liderët shtetërorë që në Kosovë mund të përsëritet një situatë si rasti i sulmit terrorist serb në Banjskë, po konsiderohen shqetësuese nga njohës të sigurisë në vend. 

Sulmi që ndodhi në Banjkë të Zveçanit mund të mos jetë i fundit. Që gjendja e sigurisë në Kosovë po vazhdon të jetë e ndjeshme, vazhdimisht po përsëritet edhe nga krerë të institucioneve, derisa shqetësimi për rritjen e nivelit të tensioneve në Ballkan ka shprehur edhe NATO.

Në Kosovë këto deklarata po komentohen në dy kënde.

Ish-ushtaraku Hysen Gecaj po thotë se ndonëse gjasat janë të vogla për tensione të mëdha, gjithsesi, shteti duhet të jetë i gatshëm.

Kohët të fundit janë shtuar këto paralajmërime.+

“Ka paralajmërime edhe prej akterëve ndërkombëtarë, po edhe vendorë, mirëpo për mua këto deklarata ndryshe kuptohen nga ndërkombëtarët, ndryshe nga vendorët”, ka deklaruar Gecaj.

E njohësi e sigurisë, Drizan Shala, flet për planet e mundshme të Serbisë për të krijuar tensione brenda Kosovës.

“Agjensioni Kosovar Inteligjencës, Policia e Kosovës, janë duke bashkërenduar veprimet e tyre, duke mbledhur sa më shumë informacione në terren dhe këto informacione tanimë i kanë shpërndarë me krerët institucionalë të Republikës së Kosovës, të cilët e kanë ngritur këtë çështje në nivelin diplomatik, duke kërkuar edhe mbështetje që agresori kryesor, Serbia, të tërhiqet nga planifikimet e saja në bazë të informacion nga terreni për ndonjë veprim të caktuar që mund ta cenojmë rëndë sigurinë”, ka deklaruar Shala.

Në Komisionin për Agjencinë e Kosovës për Inteligjencë, kur ditë më parë raportoi drejtori i kësaj agjencie, u tha se rreziku i Banjskës akoma nuk ka kaluar.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...