25/02/2024
- Advertisement -spot_img

Kategoria

Opinione

Lufta në Ukrainë dhe siguria e Evropës

Shkruan: Arbnor SadikuMarrëdhëniet Perëndim – Rusi në vazhdën e tre shekujve të fundit, vazhduan të jenë konsekuente dhe përsëritëse në shumë aspekte, në gjithçka...

Analistët me vlerësime të ndryshme rreth kritikave të SHBA-së për Qeverinë e Kosovës

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Jeff Hovenier tha të enjten se mungesa e bashkërendimit të qeverisë së Kosovës me Shtetet e Bashkuara lidhur me rregulloren...

Pavarësia në botën bashkëkohore

Ma.Vehbi Shatri Koncepti totalitar po tërhiqet përballë zgjerimit të globalizimit Duket se koncepti i pavarësisë në botën tonë bashkëkohore është bërë, në një masë të madhe,...

Çfarë është ndërtimi i paqes

Ndërtimi i paqes ka të bëjë kryesisht me trajtimin e arsyeve themelore pse njerëzit luftojnë mes tyre në radhë të parë dhe mbështetjen e...

Njeriu ka lindur për të bërë mirë apo keq?

Tom Aglietti A kemi një vullnet të lindur për të dalluar të drejtën nga e gabuara, apo ndjenja jonë morale zhvillohet me kalimin e kohës...

Islami dhe demokracia mes konsensusit dhe mosmarrëveshjes në politikën bashkëkohore

  Abdul Latif Musharraf Ka shumë aspekte që mbështesin ose kundërshtojnë praktikën e demokracisë, grupet që e trajtojnë demokracinë sikur të ishte një filozofi me parime...

Rihapet kuplaraja mediatike BBV

Lajmet e para, pas rihapjes së shtëpisë publike (mediatike) BBV, po thonë se është ndjekur nga dhjetëra mijëra shqiptarë! Edhe sikur ky numër kaq...

Një vorbull dyshimesh rreth peticionit për shkarkimin e kryetarëve në veri të Kosovës

Interpretimi i ndryshëm i udhëzimit administrativ të Qeverisë së Kosovës për zëvendësimin e kryetarëve, ka shkaktuar edhe njëherë konfuzion se deri ku ka arritur...

FEJA DHE SHTETI

Ma. Vehbi Shatri Feja dhe shteti: Feja dhe shteti janë dy institucione të ndryshme, por në shumë vende dhe në shumë kohëra, kanë ndikuar në njëri-tjetrën...

KURANI NË STUDIMET E MODERNITETIT ARAB DHE ORIENTALIZMIT

Muhamed Ammu Kurani në studimet e modernitetit arab dhe orientalizmit Muhamed Ammu në listën e përmbajtjes te marrëdhënia e modernitetit me orientalizmin modernistët dhe burimi...

Më të fundit...

- Advertisement -spot_img