25/06/2024

Bateria e Teslas që mbushet me energji diellore

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Tesla prezantoi një veçori të re “Charge on Solar” që mund të konvertojë energjinë e tepërt diellore në një përqindje në bateri.
Pronarët e Teslas do të kenë nevojë për disa gjëra specifike që funksioni i ri të hyjë në punë.

Për të përfituar nga kjo veçori e re, përdoruesit kanë nevojë për një veturë Tesla me versionin e softuerit 2023.26 ose më të ri, një Tesla Powerwall me versionin e softuerit 23.12.10 ose më të ri, dhe energji diellore. Së fundi, ata do të kenë nevojë për aplikacionin Tesla (versioni 4.22.5).

Pasi të gjitha këto artikuj të jenë vendosur, përdoruesit thjesht mund të hapin aplikacionin Tesla, të zgjedhin automjetin në fjalë dhe më pas të shtypin “Charge on Solar”. Më pas aplikacioni do t’i kërkojë përdoruesit të vendosë një kufi tarifimi dhe vendndodhjen e preferuar të tarifimit. Me pak fjalë, kjo duhet t’i lejojë përdoruesit të tërheqin vetëm aq ngarkesë sa të duan nga rrjeti përpara se të mbushin vetëm me energji diellore.
Pas kalimit në karikimin diellor, automjeti do të monitorojë situatën e karikimit në kohë reale dhe do të rregullojë nivelin e fuqisë së karikimit çdo dhjetë sekonda sipas nevojës. Përdoruesit mund të përcaktojnë gjithashtu se kur duhet të përdorin karikimin diellor dhe kur jo.

Një nga përfitimet e mëdha këtu është thjesht rritja e fuqisë totale që mund të shfrytëzoni përmes paneleve diellore. Në vend që të duhet të tërheqë energjinë tashmë në Powerwall, ky sistem i ri e kapërcen atë dhe thjesht ndez veturën.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se, të paktën tani për tani, kjo veçori funksionon vetëm me Tesla Powerwall. Ata me bateri të palëve të treta që ruajnë energjinë diellore nuk mund të përfitojnë nga Charge on Solar për momentin. /Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...