17/06/2024

Besimi: Inflacioni në muajin shtator ka rënë në 6.6%

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ministri i Financave, Fatmir Besimi njofton se niveli i inflacionit në muajin shtator 2023 vijon të ulet 6.6%, (nga 8.3% në muajin gusht) dhe është trefishuar në krahasim me cakun e krizës në muajin tetor prej 19.8%.
“Niveli i inflacionit në muajin shtator 2023 vijon të ulet 6.6%, (nga 8.3% në muajin gusht) dhe është trefishuar në krahasim me cakun e krizës në muajin tetor prej 19.8%. Masat e Qeverisë për përballimin e inflacionit vlerësohen deri më tani në mbi 700 milionë euro dhe së shpejti do të shpallet pakoja e re e masave antikrizë për përkrahjen e kategorive të ndjeshme të qytetarëve dhe kompanive.”, shkruan Besimi në profilin e tij në Facebook.

Ministri shton se angazhohen që t’i kapërcejmë plotësisht sfidat globale inflacioniste, duke çuar inflacionin në nivelet historikisht më të ulëta prej rreth 2%./Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...