20/06/2024

Buxheti i transformimit të kryeqytetit, Rama: 20 milionë euro më i lartë se i vitit të kaluar

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Kuvendi Komunal i Prishtinës ka votuar buxhetin e kryeqytetit për vitin 2024, e i cili do të jetë 123 milionë, 699 mijë e 998 euro, teksa ky buxhet është rreth 20 milionë euro më i lartë se vitin e kaluar.

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama ka thënë se ky buxhet është i projekteve të mëdha kapitale.

“Buxheti i vitit 2024, është buxhet i projekteve të mëdha kapitale, të cilat kanë qenë premtime, qysh prej ditës së parë të punës sime në Kryeqytet. Pra, do të jetë një buxhet i TRANSFORMIMIT të Kryeqytetit”, ka thënë kryetari i Prishtinës, Përparim Rama.

Rama në postim në Facebook ka thënë se janë ndarë 40 milionë e 500 mijë euro për investime kapitale.

“Kemi ndarë 40 milionë e 500 mijë euro vetëm për Investime Kapitale, ku përfshihen: ddërtimi i shkollave dhe çerdheve, Spitali i Prishtinës, ndërtimi i Tunelit ‘Agim Ramadani’, ndërtimi i Unazës Qendër, Salla e Koncerteve, Salla e madhe multifunksionale, Revitalizimi i Tullëtores, gjithashtu, në buxhetin për vitin e ardhshëm kemi ndarë para edhe për shtimin e parqeve, menaxhimin e mbeturinave, transportin publik, ndërtimin e thertores për kafshë”, ka shkruar Rama.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...