17/06/2024

Erdoğan: Lufta kundër terrorizmit, çelësi i zgjidhjes së emigracionit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Presidenti turk të mërkurën (26 korrik) tha se rruga për të zgjidhur çështjen e emigracionit të paligjshëm qëndron në një luftë të suksesshme kundër organizatave terroriste.

Duke folur në ceremoninë e diplomimit të Shkollave Profesionale të Policisë në Ankara, Recep Tayyip Erdoğan tha: “Shpresojmë që ne do ta trajtojmë këtë çështje (emigrimin e parregullt) në përputhje me kulturën, besimet, ligjet dhe parimet tona të drejtësisë.”

Në luftën kundër terrorizmit, Erdoğan tha: “Qëllimi ynë është të eliminojmë plotësisht organizatat terroriste si një kërcënim për vendin tonë”.

“Ne sigurohemi që autorët të paguajnë një çmim të rëndë, në të njëjtën masë, për gjakderdhjen e dëshmorëve tanë dhe vuajtjet që u janë shkaktuar qytetarëve tanë nga anëtarët e organizatave separatiste”, tha Erdoğan.

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 35-vjeçare kundër Turqisë, PKK-ja – e listuar si një organizatë terroriste nga Turqia, ShBA-ja dhe BE-ja – ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

Ai shtoi se aftësia e Turqisë për të penguar përpjekjet kundër ekonomisë, demokracisë, politikës së jashtme, unitetit dhe integritetit të vendit varet nga mposhtja e plotë e plagës së terrorizmit.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...