14/06/2024

Gaza, më shumë se 5 mijë fëmijë janë vrarë nga sulmet izraelite

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ministria palestineze e Arsimit dhe Trajnimit njoftoi se më shumë se 5 mijë fëmijë, shumica studentë, janë vrarë në sulmet e kryera nga ushtria izraelite në Rripin e bllokuar të Gazës që nga 7 tetori, transmeton Anadolu.

Ministria palestineze e Arsimit dhe Trajnimit bëri një deklaratë me shkrim me rastin e “20 Nëntorit – Ditës Botërore të të Drejtave të Fëmijëve”. Në deklaratë thuhet se “Më shumë se 5 mijë fëmijë, mes tyre më shumë se 3 mijë studentë, kanë humbur jetën nga sulmet izraelite në Rripin e Gazës që nga 7 tetori”.

Në deklaratën ku thuhet se 23 studentë humbën jetën në Bregun Perëndimor të pushtuar, theksohet se pas çdo figure fshihet një histori, një ëndërr dhe një shpresë për njerëzit e vrarë nga Izraeli.

Në deklaratë u bëhet thirrje të gjitha institucioneve dhe organizatave që mbrojnë të drejtat e fëmijëve dhe arsimit “të marrin përgjegjësitë e tyre brenda juridiksionit të tyre dhe të ndalojnë shkeljet dhe krimet në rritje”.

Vendeve dhe institucioneve botërore iu kërkua të “mbrojnë të drejtat për jetën dhe arsimimin e fëmijëve dhe studentëve palestinezë dhe të kundërshtojnë praktikat shtypëse të Izraelit, ushtrisë dhe kolonëve hebrenj”.

Në deklaratë thuhet se vrasja e fëmijëve dhe studentëve në Rripin e Gazës ka shkelur të gjitha normat dhe konventat ndërkombëtare dhe se këto pamje të tmerrshme të transmetuara në kanalet televizive dhe organet e medias zbuluan mentalitetin e Izraelit dhe se institucionet arsimore në të gjithë vendin janë në shënjestër.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...