25/06/2024

Gërvalla: Drafti nuk ofron asnjë lloj autonomie për veriun e Kosovës

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, deklaroi se drafti i asociacionit nuk është shumë i mirë dhe se ka mjaft sfida, por që nuk ofron asnjë lloj autonomie për veriun e Kosovës.

“Drafti nuk ofron asnjë lloj autonomie për veriun e Kosovës dhe nuk është fer pyetja sepse përgjigja nuk varet nga ne. Po të ishte për ne menjëherë do ta kishim publikuar, është kërkesë e atyre që fasilitojnë procesin e negociatave të cilët na kanë lutur. Prandaj drafti është jo shumë i mirë, drafti ka mjaftë sfida, respekton shumë shqetësimeve tona në të kaluarën dhe mendoj që është një bazë e mirë për të punuar me të”, tha ajo.

Kryediplomatja kosovar ka siguruar që nuk ka a një tentativë, as një përpjekje, asnjë vullnet, as dëshirë të kësaj Qeverie, dhe në përgjithësi të institucioneve as të presidentes e as kryeministrit për të pranuar draft të cilat janë në dëme të Kosovës.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...