19/06/2024

Komandanti i KFOR-it thotë se NATO është e vendosur për sigurinë në Kosovë: Qëndrojmë për aq sa është e nevojshme

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Ozkan Ulutaş, vlerësoi sot se situata në Kosovë është përgjithësisht e qetë, por ende e ndjeshme.

Duke folur për njoftimin e Shqipërisë dhe Gjermanisë për dërgimin e forcave shtesë në KFOR, Ulutaş u shpreh se NATO është e vendosur fort për sigurinë në Kosovë dhe se KFOR-i do të qëndrojë për aq kohë sa të jetë e nevojshme.

Ai në një intervistë për Tanjug ka thënë se NATO-ja pas rritjes së tensioneve në muajt e fundit ka dislokuar qindra ushtarë shtesë, më saktësisht ka katërfishuar praninë e KFOR-it në veri të Kosovës dhe ka trefishuar edhe numrin e patrullimeve në vijën administrative.

“Misioni ynë aktualisht numëron rreth 5,000 personel nga 28 vende anëtare dhe partnerë të NATO-s. Qëllimi i këtyre hapave të kujdesshëm është të sigurojnë që misioni i KFOR-it të vazhdojë të përmbushë mandatin e tij të OKB-së, i cili është të sigurojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, si dhe lirinë e lëvizjes, në mënyrë të paanshme dhe në çdo kohë”, tha Ulutaş.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...