17/07/2024

Komuna e Graçanicës refuzoi të harmonizojë Rregulloren për lejet e ndërtimit, MAPL ia kalon çështjen Ministrisë së Drejtësisë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Komuna e Graçanicës po akuzohet për diskriminim dhe standarde të dyfishta në procesin e dhënies së lejeve të ndërtimit, për banorët shqiptarë.

Banorët shqiptarë kanë shprehur shqetësimet e tyre se po përjashtohen padrejtësisht nga ky proces, duke ngritur zërin për trajtim të pabarabartë dhe mungesë të transparencës.

Ky shqetësim është theksuar edhe më shumë nga zyrtarët dhe përfaqësuesit e tyre, të cilët kërkojnë një qasje të drejtë dhe të barabartë për të gjithë qytetarët e komunës.

Zëvendëskryesuesi i Kuvendit Komunal të Graçanicës, Granit Gashi muaj më parë ka thënë se neni 36 i rregullores së miratuar në vitin 2018 po aplikohet vetëm për banorët shqiptarë. Sipas tij që nga viti 2018 e deri më tani nuk është dhënë asnjë leje ndërtimi për banorët shqiptarë të Komunës së Graçanicës.

Për këtë problematikë ai njoftoi se kanë parashtruar kërkesa edhe në Ministrinë e Administrimit dhe Pushtetit Lokal, si dhe tek Avokati i Popullit, për të cilin thotë se janë në pritje të një raporti final.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...