19/04/2024

Kosova, më konkurruesja në rajon në fushën e IT-së

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Sipas analizës rajonale, në Indeksin e Konkurrencës së IT-së, Kosova renditet e 11-ta.

Në të dhënat e shpërndara nga Buletini Ekonomik vihet re se Kosova është më mirë se disa shtete të Ballkanit, duke dalë me renditje më lart se Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Serbia, Mali i Zi e Bosnje dhe Hercegovina.

Indeksi i Kosovës është 52.55 teksa indeksi i talentit në këtë fushë në Kosovë është 20.30.

Indeksi i infrastrukturës për këtë fushë është 12.98, teksa impakti ekonomik 11.73.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...