23/07/2024

Më 21 prill votimi për shkarkim të kryetarëve në veri

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka vendosur që më 21 prill të mbahet votimi për shkarkim të kryetarëve në katër komunat në veri, në  Leposaviq, Zveçan, Zubin-Potok dhe Mitrovicë të Veriut.

Kjo u bë e ditur në mbledhjen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Burim Ahmetaj, kryeshef i Sekretariatit të KQZ-së i bëri të ditur të dhënat për katër komunat në veri lidhur me nënshkrimet, gjegjësisht peticionet.

Ai njoftoi se nga peticioni i organizuar në komunën e Leposaviqit, KQZ ka pranuar për verifikim listën me 3,030 nënshkrime të plotësuara në 304 faqe.

Sipas tij, pas krahasimit me të dhënat e listës së votuesve e bazuar në numrin personal, rezulton se 2,905 nënshkrues të peticionit janë qytetarë të Kosovës me të drejtë vote në këtë komunë.

“Pra, numri i përgjithshëm i votuesve në komunën e Leposaviqit është 13,441 votues, ku 20 për qind e votuesve për këtë komunë i bie të jenë 2,689 votues…andaj këto nënshkrime përbëjnë 20% të votuesve në këtë komunë”, ka thënë ai.

Ndërkaq, nga raporti i verifikimit të peticionit nga Zubin Potokut, sipas shkresës së pranuar nga kryesuesi i Kuvendit komunal lista përmban 1,576 nënshkrime të plotësuara në 158 faqe.

Sipas Ahmetajt, pas krahasimit me të dhënat e listës votuese rezulton se 1,380 nënshkrues të peticionit janë qytetarë të Kosovës me të drejtë vote në këtë komunë.

Ai më tej njofton se numri i përgjithshëm i votuesve në këtë komunë është 6,732 votues, ndërsa 1,347 votues përbëjnë 20% të listës votuese.

Sipas tij, këto nënshkrime të mbledhura përbëjnë 20% të votuesve në këtë komunë, ka theksuar Ahmetaj.

Kryeshefi i Sekretariatit të KQZ-së, Burim Ahmetaj më tej tha se edhe nga peticioni i organizuar në komunën e Zveçanit, KQZ ka pranuar për verifikim listën me 1,834 nënshkrime të plotësuara në 185 faqe.

Pas krahasimit me të dhënat e listës votuese në këtë komunë 1,714 nënshkrues të peticionit janë qytetarë të Kosovës me të drejtë vote në këtë komunë.

Sipas tij, numri i përgjithshëm i votuesve në këtë komunë është 7,052 votues, ku 20 për qind e votues i bie të jenë 1,411 votues që përbëjnë 20% të listës votuese.

Ai po ashtu njoftoi edhe për të dhënat nga veriu i Mitrovicës.

Ahmetaj theksoi se KQZ ka pranuar për verifikim listën me 4,148 nënshkrime të plotësuara në 423 faqe.

Pas krahasimit me të dhënat e listës votuese rezulton se 3,653 nënshkrues të peticionit janë qytetarë të Kosovës me të drejtë vote në këtë komunë.

Numri i votuesve në këtë komunë është 18,199 votues, ku 3,640 votues përbëjnë 20% të listës votuese.

Nënshkrimet e mbledhura përbëjnë 20% të votuesve në këtë komunë, tha ai.

“Marr parasysh kohën e nevojshme për përgatitjen procedurale dhe organizmin teknik Sekretariati i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve konsideron se koha më e përshtatshme për organizmin e procesit të votimit mund të jetë data 21 prill 2024 për të cilin nevojitet vendim për caktimin e kësaj date si datë për mbajtjen e procesit të votimit për largimin e kryetarëve”, tha Ahmetaj.

KQZ më pas me 8 vota për dhe 2 abstenim miratoi datën 21 prill për votim për shkarkim të kryetarëve në veri. /Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...