29/05/2024

Në shtator të këtij viti, në Maqedoni paga mesatare neto ishte 37.876 denarë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Sipas të dhënave nga Enti Shtetëror i Statistikës, neto paga mesatare mujore e paguar për punonjës në shtator të këtij viti ishte 37.876 denarë.

Kjo paraqet një rritje prej 16,4 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2022.

Analizat e Entit Shtetëror të Statistikave tregojnë se kjo rritje vjen mbi të gjitha nga rritja e pagës mesatare mujore neto të paguar për punonjës në sektorët: Furnizimi me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar (25.8%), Administratë Publike dhe Mbrojtje. ; sigurimet shoqërore të detyrueshme (24,8 %), furnizimi me ujë; Heqja e ujërave të zeza, menaxhimi i mbetjeve dhe aktivitetet e rehabilitimit të mjedisit (20,5 %).

Paga mesatare mujore bruto e paguar në shtator 2023 ishte 56.896 denarë. /Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...