29/05/2024

Palestinezët e zhvendosur: Jeta në Spitalin Al-Shifa “më e vështirë se vdekja”

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Situata në Spitalin Al-Shifa në pjesën perëndimore të Gazës është “më sfiduese se vetë vdekja, ku nuk është në dispozicion as minimumi më i vogël për të mbajtur jetën”, tha një i zhvendosur nga Gaza dhe i strehuar në spital.

“Unë u strehova në Spitalin Al-Shifa rreth gjysmë ore më parë dhe ne u shënjestruam tre herë nga tanket izraelite përmes kalimeve të sigurta, duke rezultuar në viktima”, tha Joudat Al-Madhoun për Anadolu.

Duke përshkruar situatën brenda spitalit, Al-Madhoun tha se “është më sfiduese se vetë vdekja. Nuk ka jetë, nuk ka ujë dhe rrymë. Ne po mbijetonim me disa thasë me miell të lënë pas nga ata që u evakuuan para nesh”.

Ai tha se sapo kishin ngrënë “pas 24 orësh agjërimi dhe urie. Kjo është situata për të gjithë të zhvendosurit brenda spitalit dhe ushqimi i vetëm janë hurmat”.

Lidhur me situatën e energjisë elektrike, Al-Madhoun tha se energjia “është ndërprerë plotësisht për dy ditët e fundit. Vetëm urgjenca punon me ndërprerje. Reparti i veshkave nuk funksionon dhe janë 20 pacientë të veshkave në rrezik të vdekjes nëse nuk i nënshtrohen menjëherë dializës”.

Ai tha se ushtria izraelite vuri në shënjestër “stacionin e ujit që furnizonte departamentin e veshkave. Kushdo që ka nevojë për oksigjen ose operacion kritik është në rrezik të menjëhershëm, pasi nuk ka burime bazë të ndihmës së parë në spital”.

Duke folur për foshnjat e lindura para kohe, ai tha se ata “përballen me një situatë kërcënuese për jetën. Stafi duhej të përdorte frymëmarrjen manuale pasi makineritë pushuan së punuari, duke rezultuar në vdekjen fatkeqe të dy fëmijëve”.

Al-Madhoun theksoi se numri i njerëzve të zhvendosur në seksionin ku ai po qëndron shkon nga 700 deri në 800, ku të gjithë janë duke u përballur me të njëjtin nivel të vështirësive.

“Ka rreth 100 kufoma të individëve të vdekur, kryesisht të zhvendosur, në oborrin e spitalit. Për tre ditët e fundit jemi koordinuar me Kryqin e Kuq për t’i varrosur në oborrin e spitalit. Megjithatë, zona është e rrezikshme dhe kjo detyrë duket e pamundur”, tha ai.

“Ushtria izraelite shënjestroi ambulancat duke përdorur bomba gazi dhe tymi, si dhe me snajperë, në atë masë sa që ne duhej të shpërndanim maska për të pranishmit”, shtoi ai.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...