25/06/2024

Rekord në historinë e fluturimeve në Kosovë, vetëm në korrik 400 mijë udhëtarë në “Adem Jashari”

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Zëdhënësja e aeroportit ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari”, Valentina Gara, ka thënë se vetëm gjatë muajit korrik janë procesuar rreth 400 mijë udhëtarë, duke bërë një rekord të ri në historinë e fluturimit.

Gara ka theksuar se dy vendet e para ardhje-vajtje të udhëtarëve përfshijnë shtetet si Zvicra me 40% dhe Gjermania me 30%, e pastaj edhe Turqia, Austria, si dhe vendet e tjera, raporton dukagjini.

“Arsyeja kryesore e kësaj rritje të udhëtarëve janë bashkatdhetarët tanë që jetojnë në vendet evropiane”, ka theksuar tutje Gara.

Sa i përket kapacitetit të hapësirave dhe infrastrukturave, Gara ka thënë se aeroporti ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari” ka kapacitet prej 3.5 deri në 4 milionë udhëtarë dhe që presin që deri në fund të këtij viti të vazhdohet me numër rekord të udhëtarëve, si dhe fluturimeve.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...