16/06/2024

Rregullorja e re e “Prishtina Parking”, rreth 2 mijë qytetarë do të rimbursohen

të fundit...

- Advertisement -spot_img

“Prishtina Parking” do të implementojë rregulloren e re të parkimit që nga 22 janari i këtij viti.

Kjo ndërmarrje ka njoftuar se si rezultat i hyrjes në fuqi të rregullores së re, do të rimbursojë 1 mijë e 862 qytetarë të cilët janë në parapagim në vlerë prej 44 mijë e 130 euro.

“Qytetarët që janë në parapagim do të rimbursohen përgjatë procesit të regjistrimit të veturave të para pranë ndërmarrjes Prishtina Parking”, thuhet në komunikatën për media.

Rregullorja e re parasheh një sërë ndryshimesh që prekin mënyrën e parkimit në kryeqytet.

Sipas detajeve të dhëna nga “Prishtina Parking”, tashmë banorët rezidentë do të përfitojnë nga parkimi falas për mjetin e tyre të parë në rrugën ku jetojnë, pasi të kenë kryer një regjistrim të kodifikuar për tërë qytetin, i cili ka një tarifë njëherëshe prej 10 eurosh.

Për mjetin e dytë, tarifa do të jetë më e lirë, duke kushtuar 10 euro në muaj.

Në mes të ndryshimeve të tjera të rëndësishme, laurat do të hiqen nga lagjet rezidenciale dhe do të zgjatet orari i parkimit në Zonat 1 dhe 2 deri në orën 23:00.

Banorët rezidentë do të kenë përparësi në procesin e regjistrimit përpara subjekteve juridike dhe lokaleve të biznesit, dhe parkimi do të jetë falas gjatë ditëve të shtunë dhe të diel në hapësirat e parkimit të hapura.

Njoftimi përfshin edhe informacion se si do të funksionojë sistemi i rimburshimit për parapagimet e bëra për periudhën pas datës 22 Janar, ku përfshihet një zbritje prej 10 eurosh që do të aplikohet si pagesa administrative.

Ajo që e bën këtë rregullore edhe më transparente është procedura e trajtimit të ankesave dhe mundësia e publikimit të përgjigjeve në rast se kërkohet nga ankuesi. Të gjitha parkingjet tani do të kenë sinjalistikë horizontale dhe vertikale që përmban informata të plota për kufizimet dhe të drejtat.

 

 

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...