19/06/2024

Shoqata e Mjekëve Privatë kërkon rritje të pagave me rreth 10 për qind

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Shoqata e Mjekëve Privatë të Maqedonisë (SHMPM) e mirëpret rritjen e pagave të punëtorëve shëndetësorë në shëndetësinë publike, por në të njëjtën kohë shpreh zhgënjim që janë harruar, theksoi në konferencën e sotme për media dr. Lilija Çolakova Dervishova, kryetare e shoqata.
Ata kërkojnë rritje të pagave nga zyra qendrore kompetente. Kërkesa vlen për 1400 mjekë privatë të kujdesit parësor shëndetësor, të cilët kanë lidhur kontrata me Fondin e Shëndetësisë, si dhe për 120 mjekë specialistë internistë dhe 124 mjekë specialistë gjinekologë. Të gjithë ata janë pronarë të autoambulancave në të cilat janë të punësuar dy infermiere.

“Ne nuk kërkojmë rritje prej 78 për qind, por kërkojmë një rritje afërsisht 10 për qind, që është në përputhje me inflacionin e FMN-së. Për të mund të ndjekim hapin e pagës mesatare, mendojmë se nuk duhet lënë anash në rritjen e pikës së kapitullit”, theksoi dr. Çolakova Dervishova.
Ajo bën me dije se SHMPM-ja sot përmes mediave ua ka drejtuar kërkesën autoriteteve sepse konsiderojnë se në këtë mënyrë deri më tani një numër i madh i iniciativave dhe propozimeve të tyre drejtuar autoriteteve kanë qenë më produktive në krahasim me ato kërkesa të dërguara me letër./Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...