16/06/2024

Termi “Molla e Kuqe” sipas Mustafë Bajramit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

“Një sqarim i rëndësishëm për historianët dhe të tjerët që e përdorin gabueshëm termin “Molla e Kuqe”!
Termi “Molla e Kuqe” (tur: Kizil Elma) nuk nënkupton ndonjë vend apo trup molle. Në asnjë mënyrë. “Kizil Elma” është nocion, fjalë të cilën e kanë përdorur osmanlinjtë për të synuar një pikë të largët të pa përcaktuar se ku, por që duhet të çlirohet me ushtri edhe nëse është në skaj të botës. Dmth, është target i papërkufizuar gjeografikisht. Andaj, kur shqiptarët thonë se Molla e Kuqe na qenkësh diku afër Nishit, nëse janë historianë, dalin qesharakë, e nëse janë qytetarë të rëndmotë, shihen se janë të painformuar….” ka shkruar Bajrami në facebook./RTI

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...