20/06/2024

Veton Berisha: Libri shkollor “Shoqëria dhe mjedisi” ka përmbajtje raciste për egjiptianët

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Përfaqësuesi i komunitetit egjiptian, ish-deputeti Veton Berisha po pretendon se në një libër shkollor në Kosovë ka përmbajtje ofenduese e raciste.

Reagimi i tij ka të bëjë me librin “Shoqëria dhe mjedisi” e klasës së katërt e botuar nga shtëpia botuese ‘Albas’, e cila, sipas tij, u referohet tri komuniteteve jo-shumicë në Kosovë, rom, ashkali dhe egjiptian, si komunitet RAE.

“Si ka mundësi një ministri siç është ajo e Arsimit, një shtëpi botuese sic është ajo ‘Albas’ dhe një autor sic është Vllaznim Balidemaj, mos me pas njohuri që termi famëkeq RAE që është ofendues kur i referohet edhe komunitetit egjiptian bashkë me ata rom dhe ashkali”, tha Berisha, njofton klankosova.tv.

Ai theksoi se “dihet shumë qartë se komuniteti egjiptian është komunitet i veçantë i cili jeton tradicionalisht në Kosovë, ka identitet të tij dhe është kategori kushtetuese dhe ligjore në Kosovë”.

Berisha kërkon nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit që deri në korrigjimin e tij, ta largojë atë libër nga përdorimi. /Klankosova.tv

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...