19/06/2024

Vuçiq: Qëllimi kryesor i bashkësisë ndërkombëtare është të na detyrojë ta njohim Kosovën

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, tha sot se Serbinë e presin javë dhe muaj të vështirë, sepse qëllimi kryesor i bashkësisë ndërkombëtare është që ta detyrojë Serbinë, në një mënyrë apo në një tjetër, duke e vendosur atë në një kornizë të caktuar ligjore, të njohja e pavarësisë së Kosovës, për të cilën ai përsërit se nuk do të pajtohet.

“Ne do të jemi nën shumë më tepër presion, ata do të përdorin dhe keqpërdorin situatën që Serbia ka diçka për të humbur, prandaj i vendosin shqiptarët nën sanksione që nuk janë aq serioze dhe me këtë në fakt po shantazhojnë Serbinë, sepse ne kemi diçka për të humbur”, u tha Vuçiq gazetarëve.

Siç thotë ai, do të pasojnë shumë gjëra të vështira për Serbinë, ditë të vështira, javë dhe muaj, sepse në Kosovë do të ketë përpjekje për të zgjidhur shumë gjëra para zgjedhjeve në SHBA dhe BE.

“Nuk do të jetë e lehtë, por neve na takon të luftojmë dhe sa të mundemi ta mbrojmë vendin në çdo vend dhe në çdo moment”, tha Vuçiq.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...