23/07/2024

207 mijë euro dëmshpërblim, Specialja cakton 8 “viktimat” që do përfitojnë nga dënimi i Salih Mustafës

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Gjykata Speciale me seli në Hagë ka caktuar një gjyqtar të veçantë që do të merret me mbikqyrjen e zbatimit të dëmshpërblimit nga Salih Mustafa. Ky i fundit, në verdiktin e shkallës së dytë ishte dënuar me 22 vjet heqje lirie si dhe 200 mijë euro dëmshpërblim që do të duhet t’ua paguante viktimave të pretenduara të rastit.

Gjithësej 207 mijë euro është shuma që Salih Mustafa do të duhet t’ua paguajë tetë personave që konsiderohen viktima të tij, e të cilët kanë dëshmuar përgjatë procedurës.

Sidoqoftë, avokatët e Salih Mustafës në Hagë përmes një shkrese kanë kërkuar që gjykata të mos lëshojë ndonjë afat kohor brenda të cilit klienti i tyre do të duhet të paguaj dëmshpërblimin.

Kjo për shkakun se ata kanë bërë me dije se do të kërkojnë sërish vlerësimin e ligjshmërisë të dënimit ndaj “Calit”.

Njëra nga avokatet e ish-komandantit nga zona e Llapit, thotë se nëse eventualisht ndonjë shkallë tjetër vendos për uljen e kësaj shume prej 207 mijë eurove, dhe në të njëjtën kohë nëse kjo shumë veç është paguar nga Mustafa, nuk ka mekanizëm që e rregullon këtë punë.\Mesazhi

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...