18/07/2024

Bie dukshëm interesimi për UP-në, prorektorja Llullaku tregon se çfarë benefitesh kanë studentët në universitetin publik

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Në vitet e fundit Universiteti i Prishtinës ka pësuar rënie të interesimit të studentëve për të i’u bashkangjitur studimeve themelore akademike.

Vetëm dhjetë vite më parë ishin rreth 40 mijë maturantë të interesuar për tu bërë pjesë e UP-së, ndërsa këtë vit, numri ka rënë dukshëm në afër 18 mijë, shkruan Telegrafi.

Prorektorja Njomza Llullaku në një deklaratë për Telegrafin, tha se reformat që po bëhen në Universitetin e Prishtinës do të kthejnë besimin e studentëve duke e mundësuar aktivizimin dhe qëndrimin e tyre në UP.

“Ne kemi bërë shumë gjëra të mira dhe vazhdimisht i shohim statistikat dhe jemi në kontakt të vazhdueshëm me Ministrinë. I shohim trendët botërore dhe regjionale, por edhe raportet me universitetet private këtu. Universiteti i Prishtinës ka gjëra të jashtëzakonshme. Ne vazhdimisht po i përditësojmë kurrikulat dhe po kalojmë nëpër proces të akreditimit dhe ri-akreditimit. Ne vazhdimisht ju ofrojmë mundësi studentëve për tu aktivizuar dhe qëndruar në universitet”, thotë ajo.

 

Sipas saj, UP përveç studimeve pa pagesë, ka krijuar një mundësi praktike me një pagesë modeste dhe orar fleksibil e cila zhvillohet brenda kuadrove të universitetit.

Krahas punës në hapësirat e Universitetit të Prishtinës, të gjithë studentët e interesuar mund të kyçen edhe në punë të jashtme, pasi që sipas prorektores mbi 300 organizata dhe institucione po kërkojnë studentë për të punësuar.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...