20/06/2024

Borrell: Nuk do të ketë paqe për Izraelin pa një shtet palestinez

të fundit...

- Advertisement -spot_img

“U tmerrova kur mësova se në mes të luftës Izraeli do të ndajë fonde të reja për ndërtimin e më shumë vendbanimeve të paligjshme. Kjo nuk është vetëmbrojtje”, ka thënë shefi i politikës së jashtme të BE-së.

Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian (BE) për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, Josep Borrell, tha se është tmerruar nga fakti që në mes të luftës Izraeli do të ndajë fonde të reja për ndërtimin e më shumë vendbanimeve të paligjshme kolone.

Borrell foli në hapjen e Forumit të 8-të Rajonal të Unionit për Mesdheun (UFM), të mbajtur në Barcelonë të Spanjës, të cilin e bashkëkryesoi me ministrin e Jashtëm jordanez, Ayman al-Safedi.

Duke iu referuar vendimit të ri të Izraelit për të ndarë fonde për rritjen e vendbanimeve të paligjshme, Borrell e dënoi këtë situatë.

Borrell në mesazhin e tij të shpërndarë në platformën sociale “X” pas fjalimit të tij tha:

“U tmerrova kur mësova se në mes të luftës Izraeli do të ndajë fonde të reja për ndërtimin e më shumë vendbanimeve të paligjshme. Kjo nuk është vetëmbrojtje. Nuk do ta bëjë Izraelin më të sigurt. Vendbanimet janë shkelje serioze e të drejtave ndërkombëtare të njeriut dhe është përgjegjësia më e madhe e sigurisë e Izraelit”.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...