16/06/2024

Bujar Osmani: Jam shumë i ndjeshëm kur shoh elemente të diskriminimit etnik

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Jam shumë i ndjeshëm kur shoh elemente të diskriminimit etnik në të. Me afrimin e zgjedhjeve, ato marrin përmasa shqetësuese. Sepse në dy javët e fundit unë propozova dhe Qeveria miratoi katër konsuj, dy prej të cilëve nuk ishin shqiptarë dhe nuk janë pjesë e Ministrisë së Jashtme. Ata nuk u përmendën, vetëm shqiptarë. Më zvarrit. Inkurajojmë aktivizmin sindikal, por jo të demonizojmë integrimin e shqiptarëve, tha ministri i Jashtëm, Bujar Osmani, pas akuzave të Sindikatës diplomatike të RMV-së për dërgimin e diplomatëve në konsullatat dhe ambasadat e vendit në New York dhe Budapest.

Sipas Osmanit, një pjesë e ligjit që parashikon titull të lartë diplomatik për konsujt është ndryshuar në vitin 2015, me sugjerim të ministrit të atëhershëm. Nuk është detyrim në kritere që konsujt të kenë titull të lartë diplomatik.

“Konsulli aktual që u kthye nga Selaniku u dërgua sipas vendimit ligjor. Këtu jam shumë i ndjeshëm dhe nuk do të lejoj diskriminim etnik për organizimin sindikal”, theksoi Osmani në konferencën e sotme për media.

SDM akuzoi se ministri Bujar Osmani se po dërgon një punonjës të ri të MPJ-së i cili nuk ka titull diplomatik konsull në New York./Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...