15/07/2024

Çavuşoğlu: Të plotësohen kërkesat e Rusisë sipas marrëveshjes, në mënyrë që drithi të arrijë tek nevojtarët

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Türkiye nënvizoi se kërkesat e Rusisë duhet të përmbushen për të siguruar që ata që kanë nevojë të kenë akses në ushqimin e eksportuar sipas marrëveshjes së drithit të Istanbulit, e cila sot u vazhdua para skadimit të afatit më 19 nëntor, raporton Anadolu Agency (AA).

“Turkiye nuk po e mbron Rusinë, por është e vetëdijshme se kjo është një marrëveshje në të cilën kërkesat e Rusisë duhet të plotësohen në mënyrë që drithi të arrijë tek ata që janë në nevojë”, tha ministri i Jashtëm Mevlüt Çavuşoğlu në një konferencë për shtyp me homologun e tij meksikan Marcelo Ebrard Casaubon.

Në ngjarjen në kryeqytetin Ankara, Çavuşoğlu shprehu shpresën për një armëpushim drejt përfundimit të luftës Rusi-Ukrainë përmes diplomacisë dhe të mos ketë nevojë për zgjatjen e mëtejshme të marrëveshjes.

Ai gjithashtu theksoi se BE-ja nuk ka të drejtë të ndërhyjë në çështjet e Organizatës së Shteteve Turke, duke hedhur poshtë një deklaratë nga blloku në lidhje me statusin e vëzhguesit të Republikës Turke të Qipros Veriore.

Çavuşoğlu gjithashtu shprehu ngushëllimet e tij ndaj Polonisë për incidentin me raketën që rezultoi fatale për dy persona, duke shtuar se, megjithëse një aksident, ai ishte rezultat i luftës së Rusi-Ukrainë.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...