22/07/2024

Dëmtohet themeli i secilës ndërtesë nga sulmet izraelite në qytetin e Gazës

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Qyteti i Gazës po përballet me një fushatë të vazhdueshme bombardimesh izraelite, e cila përfshin përdorimin e armëve dhe bombave jokonvencionale që po shkaktojnë dëme të rënda strukturore në pothuajse të gjitha ndërtesat e banimit.

Objektivi i deklaruar është shkatërrimi i bunkerëve dhe tuneleve të përdorura nga rezistenca, por rezultati është një numër në rritje i strukturave të shkatërruara të banimit, duke i lënë banorët e qytetit të Gazës me vende të kufizuara të sigurta.

Spitalet në zonë po përballen me mungesa kritike të karburantit, pajisjeve dhe furnizimeve, ndërsa janë të rrezikuar po ashtu prej sulmeve.

Rrugët për në spitalin al-Shifa janë dëmtuar gjithashtu, duke penguar shërbimet e ambulancës.

Në qytetin jugor të Rafah, sulme të tjera ajrore kanë ndodhur, duke rezultuar në viktima dhe njerëz të bllokuar nën rrënoja.\Mesazhi.com\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...