23/07/2024

Deputetët votuan kundër propozim ligjit për zgjatjen e vlefshmërisë së dokumenteve të udhëtimi me emrin e vjetër të Maqedonisë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Sot pasdite Kuvendi nuk e kaloi propozimin e deputetëve të opozitës maqedonase për ndryshime në Ligjin për dokumentet e udhëtimit të qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut, me të cilin kishte për qëllim vazhdimin e vlefshmërisë së pasaportave me emrin e vjetër kushtetues “Republika e Maqedonisë” deri më 31 dhjetor 2024.

Nga gjithsej 100 deputetë, 46 deputetë votuan “pro”, ndërsa 54 votuan “kundër”.

I pyetur nëse shumica në Kuvend do të mbështesë vazhdimin e vlefshmërisë së dokumenteve të udhëtimit, kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Jovan Mitreski dje është përgjigjur se marrëveshjet ndërkombëtare nuk mund të ndryshohen me ligj tjetër.

OBRM-PDUKM-ja ende përkohësisht njoftoi se këto ndryshime ligjore janë e vetmja rrugëdalje nga kaosi me shtytjen dhe ngacmimin e qytetarëve për nxjerrjen e dokumenteve personale.

Më 12 shkurt të këtij viti, deputetët votuan ndryshimet në ligjin e sigurisë në trafik, duke lejuar që datat e vlefshmërisë së patentë shoferëve me emrin e vjetër shtetëror, në vend të 12 shkurtit, të vazhdojnë të jenë të vlefshme deri më 31 dhjetor 2024.

Më 12 shkurt të këtij viti, skadoi afati pesëvjeçar sipas një dispozite të Marrëveshjes së Prespës të nënshkruar në vitin 2018, me të cilën skadon vlefshmëria e dokumenteve të udhëtimit për përdorim ndërkombëtar që përmbajnë emrin e vjetër./Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...