17/06/2024

Dëshmitari ndërkombëtar përball avokatit Emmerson e pranon se gaboi në raportin e tij për “vrasjen e civilëve nga UÇK-ja”

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Në gjykimin ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë, dëshmitari Frederic Abrahams nga Human Rights Watch është pyetur rreth konstatimeve të tij mbi vrasjen e civilëve nga UÇK-ja në shtator të vitit 1998.

Avokati i Thaçit, Gregory Kehoe, dhe avokati i Veselit, Ben Emmerson, kanë kundërshtuar konstatimet e Abrahams, duke i kërkuar të pranojë se ka gabuar në raportin e tij.

Ata theksuan se këto konstatime janë bërë mbi baza të burimeve serbe, të cilat nuk janë hetuar dhe konfirmuar nga organizata e Abrahams.

Avokati Emmerson e ka pyetur Abrahams se a i ka marrë këto pretendime për vrasjen e civilëve nga UÇK-ja nga pala serbe.

Avokati Emmerson pas përgjigjes së tij, i ka thënë Abrahamas se “ajo çfarë keni bërë ju nuk është asgjë tjetër përveçse ricikluat propagandën serbe, apo jo?”.

“Duhet të ishte shkruar ndryshe”, ka thënë Abrahamas.

Avokati Emmerson ka kërkuar që dëshmitari të pranojë se ka gabuar në raportin e tij duke i vënë në pikëpyetje burimet serbe që ai i ka përdorur.

Emmerson: “Kur po flisni për vrasjen e shtatorit të 1998-ës, a e kuptuat se në atë aktakuzë nuk është vrarë askush?”

Abrahams: “Është formuluar keq”.

Emmerson ka theksuar se i vetmi vlerësim i saktë “është se janë gjetur trupa të pajetë në Gllogjan në fund të 1998-së”.

Abrahams është përgjigjur duke thënë se formulimi i tij mund të jetë i gabuar, duke shtuar se “duhej të kisha shkruar ‘vrasjet e pretenduara’”.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...