23/07/2024

“Elektroseveri” thotë se sot nis faturimin në katër komunat veriore

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Kompania “Elektroseveri” ka njoftuar se nga e enjtja do të nisë me shpërndarjen e faturave të energjisë elektrike në katër komunat veriore, Leposaviq, Mitrovicë të Veriut, Zveçan dhe Zubin-Potok.

Qytetarët në katër komunat veriore, sipas njoftimit, do të marrin fatura paushall prej 21.60 euro.

Bashkë me atë faturë, përdoruesit do të pajisen me një kopje të kontratës për inspektim, si dhe një njoftim për furnizuesin “Elektrosever”.

“Me pagesën e një shume prej 21.60 euro, Marrëveshja e Furnizimit me kompaninë ‘Elektrosever’ do të konsiderohet e lidhur. Zyrtarët e ‘Elektroseverit’ do t’ua sjellin qytetarëve për nënshkrim marrëveshjet për furnizimin me energji elektrike”, thuhet në njoftim.

Kontrata mes KEDS-it dhe “Elektroseverit” u nënshkrua në fillim të dhjetorit të vitit të kaluar.

Kosova dhe Serbia, marrëveshje për energjinë kanë arritur më 2013 dhe 2015, por të cilat nuk janë zbatuar.

Në qershor të vitit të kaluar, që të dyja palët me ndërmjetësimin e BE-së janë dakorduar për zbatimin e udhërrëfyesit të energjisë. Sipas këtyre marrëveshjeve derivon edhe kontrata e nënshkruar mes KEDS-it dhe “Elektroseverit”.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...