13/04/2024

Ende nuk dihet vendndodhja e e stafit të spitalit Al-Aksa dhe pacientëve thotë kreu i OBSH-së

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Drejtori i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tedros Adhanom Ghebreyesus, shpreh shqetësimin për “raportet shqetësuese” në lidhje me urdhrat e evakuimit për Spitalin Al-Aksa në Gaza.

Nuk dihet vendndodhja e mbi 600 pacientëve dhe shumica e punonjësve shëndetësorë të detyruar të largohen.

Ghebreyesus thekson rolin jetik të shërbimeve të spitalit dhe përshkruan dëshmimin e skenave shqetësuese të pacientëve që trajtohen në dysheme dhe korridore gjatë një vizite të OBSH-së.

Organizata të ndryshme, duke përfshirë Ndihmën Mjekësore për Palestinezët, Komitetin Ndërkombëtar të Shpëtimit dhe Mjekët pa Kufij, kanë tërhequr stafin nga spitali për shkak të bombardimeve izraelite.\Telegrafi\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...