21/06/2024

Erdogan: Turqia arrin moment historik me misionin e parë me ekuipazh në hapësirë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Presidenti turk Recep Tayyip Erdoğan tha se Turqia shënoi një moment historik të rëndësishëm ndërsa vendi hyri në shekullin e dytë të Republikës me fillimin e misionit të saj inaugurues me ekuipazh në hapësirë, transmeton Anadolu.

Erdoğan ka publikuar një video-mesazh si pjesë e fluturimit inaugurues të Turqisë në hapësirë nën Programin Kombëtar të Hapësirës dhe tha se vendi po shënon një moment historik dhe po përjeton një kulm krenarie të përbashkët.

“Ne po hedhim një hap në shekullin e dytë të Republikës sonë, Shekullin e Turqisë, me misionin hapësinor me njerëz që kemi ndërmarrë për herë të parë”, tha Erdoğan.

Si trashëgimtarë të një qytetërimi që ka kontribuar në mënyrë të konsiderueshme në historinë e shkencës, Erdoğan theksoi fillimin e një kapitulli të ri të vlefshëm, duke synuar të rikrijojë misionin e kryer përgjatë historisë.

“Për herë të parë, ne po dërgojmë një qytetar në hapësirë për të frymëzuar të rinjtë tanë që shikojnë në horizont me një shkëlqim në sytë e tyre dhe fëmijët tanë, ëndrrat e të cilëve nuk mund të kufızohen brenda botës”, tha ai.

Ngritja fillimisht ishte planifikuar për 9 janar, por u shty dy herë për më 17 janar dhe më pas më 18 janar.

Gezeravcı dhe tre shokët e tij të ekuipazhit nga Spanja, Italia dhe Suedia do të kryejnë mbi 30 eksperimente dhe demonstrime shkencore.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...