15/07/2024

Franca ndalon sportistet e saj olimpik të mbajnë hixhabin, reagon federata Islame e sporteve

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Federata e Sporteve të Solidaritetit Islamik (ISSF), që përfaqëson 57 vende me shumicë muslimane, ka shprehur “shqetësim të thellë” për vendimin e Francës për të ndaluar sportistet e saj olimpikë të mbajnë hixhabin, duke deklaruar se do të dërgonte një mesazh përjashtimi.

ISSF argumenton se hixhabi është pjesë e identitetit të shumë grave muslimane dhe duhet respektuar, dhe ndalimi francez mund të pengojë disa atlete muslimane franceze të konkurrojnë.

Ata besojnë se një ndalim i tillë bie ndesh me frymën e Lojërave Olimpike, të cilat historikisht festojnë diversitetin dhe unitetin.

ISSF u bëri thirrje autoriteteve franceze që të rishqyrtojnë ndalimin dhe të angazhohen në mënyrë domethënëse me komunitetin sportiv musliman në Francë.

Zyra e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut ka theksuar gjithashtu rëndësinë e mos imponimit të zgjedhjeve të veshjeve për gratë. /mesazhi

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...