19/04/2024

Gazetarët në Shkup protestojnë para Gjykatës Civile

të fundit...

- Advertisement -spot_img
Reklama

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë dhe Sindikata e Pavarur e Gazetarëve dhe Punëtorëve Medial sot po protestojnë para Gjykatës Civile në Shkup.

Protesta i referohet praktikës gjyqësore që u fut me vendimin ndaj Laboratori i Gazetarisë Hulumtuese në Maqedoni-së, ku gjykata i vuri vetes rolin të vendoste se kush lejohet dhe kush nuk lejohet të punojë si gazetar.

“Ne besojmë se me këtë aktgjykim është bërë një padrejtësi, fakt për të cilin vendosëm të shprehim mendimin e gazetarëve”, thuhet në thirrjen për protestë si nga Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë ashtu edhe nga Sindikata e gazetarëve dhe punonjësve të medias.

Kësaj thirrjeje iu bashkua edhe Instituti për Media dhe Analitikë (IMA), i cili shprehu mbështetje.\Telegrafi\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...