22/07/2024

Hovenier: Kosova i përcakton vetë kushtet për votimet e shteteve tjera brenda territorit të saj

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ambasadori amerikan në Kosovë, Jeffrey Hovenier, ka thënë se, SHBA-të, nuk kanë ndryshuar qëndrim sa i përket mbajtjes së zgjedhjeve serbe në Kosovë.

Megjithatë, ai për ‘Klan Kosovën’ u shpreh se, ndonëse kjo çështje ëshë ngritur për herë të parë në 2022, Kosova, si shtet i pavarur dhe sovran, ka të drejtë vetë t’i përcaktojë kushtet për zgjedhjet e shteteve të tjera që mbahen në territorin e saj.

”Qëndrimi ynë nuk ka ndryshuar që kur kjo çështje u ngrit për herë të parë në vitin 2022.

Ne vazhdojmë të shprehim zhgënjimin tonë që Qeveria e Kosovës zgjodhi të mos vazhdojë praktikën e kahershme të lejimit të OSBE-së, që të mbledhë fletëvotimet e votuesve serbë me të drejtë vote që jetojnë në Kosovë”.

”SHBA-ja beson fuqishëm se votuesit me të drejtë vote në të gjitha vendet duhet të jenë plotësisht në gjendje të marrin pjesë në proceset demokratike”.

”Pra, si shtet i pavarur dhe sovran, Kosova ka të drejtë të përcaktojë kushtet me të cilat mbahen zgjedhjet e shteteve të tjera sovrane në territorin e saj”.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...