15/06/2024

I pari kandidat për astronaut me ngjyrë, Ed Dwight që prek hapësirën në moshën 90-vjeçare

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Kandidati i parë për astronautin me ngjyrë të Amerikës, Ed Dwight, më në fund ka prekur hapësirën në moshën 90-vjeçare.

Dwight ishte një pilot i Forcave Ajrore kur Presidenti i SHBA, John F. Kennedy e mbrojti atë si një kandidat për korpusin e hershëm të astronautëve të NASA-s. Por ai nuk u zgjodh në 1963.

Në vitin 2024, në moshën 90-vjeçare, ai më në fund mori mundësinë për të shkuar në orbitë.

Njerëzimi ka hyrë në një epokë të re të turizmit hapësinor. Për një minimum prej 450 mijë dollar, njerëzit me xhepa të thellë mund të marrin titullin “astronaut” pas një fluturimi të shkurtër nën-orbital në skajin e hapësirës dhe mbrapa dhe deri në 10 minuta duke përjetuar mungesë peshe mbi Tokë, shkruan BBC.

E kështu veproi edhe 90-vjeçari për të realizuar ëndrrën e tij.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...