20/06/2024

Izraeli shkatërroi Xhaminë e Madhe Omari të shekullit XIV në Gaza

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Xhamia e Madhe Omari në Gaza, e njohur gjithashtu edhe si Xhamia e Madhe e Gazës, tashmë është e gjitha nën rrënoja si pasojë e sulmeve izraelite.

Gjatë bombardimeve të saj në Rripin e Gazës, ushtria izraelite shkatërroi këtë xhami e cila daton nga shekulli XIV.

Me tipare arkitekturore nga periudha mamluke dhe osmane, Xhamia e Madhe Omari është xhamia e tretë më e madhe në Gaza.

Duke filluar nga 7 tetori, Izraeli ka shkatërruar nëntë shtëpi botuese dhe biblioteka në gjithë Rripin e Gazës.

Gjithashtu, ka shkatërruar pjesërisht ose plotësisht 21 qendra kulturore, tri studio arti dhe 20 ndërtesa historike, duke përfshirë xhamitë, kishat dhe muzetë në Qytetin e Vjetër.\Mesazhi\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...