18/07/2024

Ja sa gjatë mund ta lini orizin në frigorifer?

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ju mund të pyesni veten për sa kohë është i mirë orizi i gatuar.

Ngrohja e orizit dhe lënia e tij jashtë për periudha kohore mund të ndikojë në kohëzgjatjen e orizit të gatuar, pasi freskia e tij është e kufizuar në një maksimum prej gjashtë ditësh.

Orizi, si shumë ushqime të tjera, mund të prishet kur nuk përgatitet ose ruhet në kushtet e duhura.

Orizi i prishur do të ketë cilësi specifike të pamjes, erës dhe shijes. Në përgjithësi, shenjat e ushqimit të prishur mund të përfshijnë: Ndryshime në ngjyrë, veçanërisht në krahasim me kohën kur u përgatit për herë të parë, ndryshimet në teksturë, shije e padëshirueshme dhe erë e pakëndshme, shkruan Health.com.

Pse orizi mund t’ju bëj dëm?

Orizi përmban disa baktere që mund ta bëjnë një person të sëmuret nëse nuk ruhet dhe ringrohet siç duhet. Orizi i gatuar, në veçanti, është shoqëruar me Bacillus cereus. Bakteret gjenden në tokë dhe prodhojnë një toksinë që shkakton sëmundje gastrointestinale kur gëlltitet.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...