24/06/2024

Jep dorëheqjen gjyqtari i Speciales, Thaçi kishte kërkuar përjashtimin e tij

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Më 6 qershor 2024, gjykatësi Nicolas Guillou i dorëzoi Kryetares dorëheqjen si gjykatës i Regjistrit të Gjykatësve Ndërkombëtarë të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK). Dorëheqja e gjykatësit Guillou vjen pas zgjedhjes së tij si gjykatës në Gjykatën Penale Ndërkombëtare dhe marrjes së detyrave atje.

Presidentja Trendafilova e përgëzoi gjykatësin Guillou për zgjedhjen dhe i shprehu mirënjohje të thellë për kontributin e tij të jashtëzakonshëm në përmbushjen e mandatit të DHSK-së me, ndër të tjera, punën e tij si Gjykatës i Procedurës Paraprake dhe Gjykatës i Vetëm.

Kujtojmë se Gjykata Speciale, të premten (12.04.2024), ka publikuar vendimin e plotë për refuzimin e kërkesës së ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, për përjashtimin ose zëvëndësimin e gjyqtarit të vetëm gjykues, Nicolas Guillou.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...