17/07/2024

Këto janë 10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Viti 2023 ka shënuar zhvillim në fushën e teknologjisë, ku janë bërë shpikje të reja për të përmirësuar cilësinë e jetesës, apo përmbushur kënaqësinë e njerëzve të apasionuar pas teknologjisë.

Më poshtë janë 10 shpikjet më të rëndësishme të bëra gjatë vitit 2022 dhe risitë që ato do të sjellin në jetët tona.

1. TCL Rainio X2:

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

Nëse keni dashur ndonjëherë të ndiheni si Tony Stark, por pa pasur nevojë të shpëtoni botën, shikoni me syzet TCL Rainio X2.

Me këto syze do të shihni gjëra që njerëzit e tjerë nuk mund t’i bëjnë, pasi kanë veçori të përkthimit automatik të gjuhës, navigimit dhe fotografimit.

2. HTC Vive XR Elite:

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

A keni dashur ndonjëherë të fluturoni, apo të shkoni në hapësirë? Të gjitha këto janë qëllime joreale përveç realitetit virtual. HTC Vive XR Elite është një ndryshim i lojës. Është teknologjia VR e gjeneratës tjetër që bën gjithçka më mirë. Zakonisht kur përdor një kufje VR, thyej hundën duke ecur në një mur ose nuk arrij të kuptoj se si të kthehem në realitetin e rregullt dhe të bllokohem përgjithmonë në vorbullën e hapësirës kibernetike.

Me gjurmimin e avancuar të lëvizjes dhe teknologjinë e shkallës së dhomës, ndoshta jam i sigurt këtë herë. Pra, të përmbledhim realitetin është ai që mbyt dhe realiteti virtual është vendi ku mund të takoj prindërit e të dashurës sime me AI.

3. JBL Bar 1300X

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023
A keni parë vërtet një film sikur të ishit aty? Të dëgjosh çdo fjalë, notë dhe shpërthim sikur të ndodhte pranë teje.

JBL Bar 1300X ka një sërë veçorish të çmendura që përdorin shkencën ose diçka tjetër për ta bërë audion nga televizori juaj të tingëllojë qartë me zë të lartë dhe t’ju rrethojë. Do të ishte vërtet e frikshme nëse do të shikonit një film të frikshëm.

4. Roboti Parky

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

Parky është një robot i vogël i krijuar për t’u lidhur automatikisht me një automjet elektrik dhe për ta karikuar atë.

Ideja këtu është që ju të parkoni një makinë elektrike në një vend parkimi normal dhe Parky do të vijë dhe do ta karikojë atë për ju. Ai duket kaq i ëmbël.

5. Charge Tree Go

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

Kjo është për ju adhuruesit e Apple. Nëse jeni të lodhur duke luftuar me njerëzit për priza elektrike për të karikuar tre pajisje Apple në të njëjtën kohë, provoni tastin e karikimit. Ai karikon iPhone tuaj, AirPods dhe orën tuaj Apple në të njëjtën kohë.

6. Bhout Boks

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

Çanta Bhout Boxing e pajisur me AI është e pajisur me vizion kompjuterik 3D dhe sensorë për të matur fuqinë e goditjes, shpejtësinë, teknikën dhe saktësinë e përdoruesve në 250 milisekonda. Shtresat e çantës janë krijuar për të imituar dendësinë e indeve të ndryshme të trupit.

7. Roboti Ayo që flet

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

Ayo është një robot i zgjuar i krijuar për të kryer detyra të caktuara njerëzore. Ayo synohet të jetë një sistem sigurie, një sistem shpërndarjeje dhe madje edhe një kujdestar njerëzor.

8. Procesi i prodhimit të metaleve të litiumit Li-Metal

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

Kërkesa për automjete elektrike po rritet gjatë gjithë kohës, por litiumi i kërkuar për bateritë e tyre është i pakët. Li-Metal përdor një banjë kripe të shkrirë për të kthyer karbonatin e litiumit në metal litium, ndoshta duke siguruar që miliona EV të mund të prodhohen çdo vit. 9. Simbe Tally 3.0

Simbe Robotics’ Tally 3.0 lëviz lart e poshtë në korridoret e një dyqani duke lexuar barkodet në produkte për të përpunuar të dhënat dhe për të paralajmëruar stafin për artikujt që kanë nevojë për rimbushje ose artikujt që janë vendosur me çmim të gabuar.

10. Sistemi i paralajmërimit të hershëm 

10 shpikjet teknologjike më të bujshme të vitit 2023

Studiuesit në Universitetin prestigjioz Johns Hopkins dhe Bayesian Health kanë zhvilluar një sistem paralajmërimi të hershëm që përdor AI për të analizuar të dhënat mjekësore të pacientëve, simptomat dhe rezultatet laboratorike për të paralajmëruar mjekët  dhe për t’i lejuar ata të bëjnë ndërhyrje potencialisht jetike.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...