24/04/2024

Klinika e Kardiologjisë me numër rekord të stentimeve dhe koronarografive

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Numër rekord i Koronarografive dhe Stentimeve janë realizuar nga kardiologët e Klinikës së Kardiologjisë, në kuadër të Shërbimit të Kardiologjisë Invazive në QKUK.

Kështu thuhet në njoftimin e SHSKUK-së.

“Ndonëse jemi në muajin e parafundit të vitit 2023, statistikat flasin se asnjëherë më parë nuk kishte më shumë Koronarografi dhe Stentime, në këtë periudhë kohore, pra treth 1 mijë stentime më shumë, e që në mesatare i bie rreth 200 stentime në muaj”, bëhet e ditur në komunikatë.

Statistikat sipas viteve

Viti 2023- deri tani

2 mijë e123 Stentime

3 mijë 91 Koronarografi

Viti 2022

1 mijë 730 Stentime

2929 Koronarografi

Viti 2021

1450 Stentime

2524 Koronarografi

Viti 2020

1157 Stentime

2128 Koronarografi

Viti 2019

1638 Stentime

3335 Koronarografi

Viti 2018

1663 Stentime

2517 Koronarografi. /Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...