15/07/2024

Ligji për pagën minimale, veteranët paralajmërojnë protesta kundër Qeverisë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Gjykata Kushtetuese i ka dhënë të drejtë Qeverisë për Ligjin për pagën minimale, pas shqyrtimit të kërkesës së deputetëve të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës për vlerësim.

Kushtetuesja ka vendosur që ndryshimet e ligjeve për veteranët e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, për të verbrit, për personat paraplegjikë dhe tetraplegjikë nuk janë në kundërshtim me nenin për barazi para ligjit.

Pas vendimit të Kushtetueses nga OVL/UÇK kanë thënë se do të vazhdojnë protestat ndaj Qeverisë Kurti.

Faton Klinaku nga kjo organizatë ka shkruar se për formën dhe kohën e protestës do të marrin vendim me organet drejtuese të OVL/UÇK-së.

“Qëndrimet tona se do t’i vazhdojmë protestat kundër këtij pushteti i cili vazhdimisht ka punuar kundër veteranëve të luftës së UÇK-së dhe shtresave tjera të shoqërisë, mbeten të pandryshueshme. Për format dhe kohën e protestimit, do të takohemi si organe drejtuese për të vendosur”, ka shkruar Klinaku.

Në korrik të vitit të kaluar, Ligji për pagën minimale ishte dërguar në Gjykatën Kushtetuese.

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, kishte dorëzuar në Gjykatën Kushtuese kërkesën lidhur me vlerësimin e kushtetutshmërisë së Ligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficionit në lartësi të pagës minimale.

Ligji i ri parashihte rritjen e pagës minimale në Kosovë, që ishte miratuar më 13 korrik 2023 në Kuvend, por kishte hasur në kundërshtime nga veteranët e luftës në Kosovë.

Ky ligj nuk i përfshin veteranët. Deri tani pensioni i tyre lidhej me pagën minimale që ishte 170 euro.

Tash, ajo është rritur në 264 euro, por vetëm për punëtorët.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...