20/06/2024

Microsoft do të investojë 5 miliardë dollarë të tjerë në Australi “për të rritur mbrojtjen e brendshme nga kërcënimet kibernetike”

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Microsoft thotë se do të investojë një shtesë prej 5 miliardë dollarësh në Australi gjatë dy viteve të ardhshme, ndërkohë që bashkëpunon me Drejtorinë Australiane të Sinjaleve (ASD) për të rritur mbrojtjen e brendshme nga kërcënimet kibernetike.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Anthony Albanese konfirmoi investimin e ri në ditën e hapjes së vizitës së tij shtetërore në Shtetet e Bashkuara gjatë një aktiviteti në ambasadën australiane në Uashington, i shoqëruar nga nënkryetari dhe presidenti i Microsoft, Brad Smith, dhe drejtori menaxhues i Microsoft për Australi dhe Zelandë të Re, Steven Worrall.

Njoftimi në Uashington vjen përpara se qeveria e Albanese të artikulojë një strategji të re australiane të sigurisë kibernetike që mbulon periudhën deri në vitin 2030.

Publikimi i strategjisë së re australiane pritet brenda javësh.

Microsoft thotë se bashkëpunimi me qeverinë australiane për të rritur sigurinë e brendshme kibernetike do të rrisë “aftësinë e përbashkët për të identifikuar, parandaluar dhe përgjigjur kërcënimeve kibernetike, të cilat po rriten si në frekuencë ashtu edhe në ashpërsi”. /Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...