15/07/2024

Serbia arsyetohet per dronin!

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Vuçeviq tha se ushtria ka vepruar dhe ka mbrojtur qiejt e Serbisë.

Ai i përktheu pjesëtarët e ushtrisë për saktësinë e tyre dhe tha se ai është i sigurt se qielli është i sigurt.

Ai shtoi se droni u rrëzua duke përdorur masa bllokuese elektronike në afërsi të objekteve ushtarake në garnizonin e Rashkës.

– Ushtria e rrëzoi dronin duke përdorur kompjuterë elektronike, jo ajrore, por elektronike elektronike më të avancuara. Kjo tregon se nuk po kërcënojmë askënd, po trokasim armët, nuk po bëjmë lojën lufte, nuk jemi të mbrojtur nga Serbia. Kjo duhet të jetë e qartë për të gjithë. Respekto Serbinë, le të kthehemi në tryezën e bisedimeve. Dialogu le të zgjasë sa të doni, por dijeni se Serbia nuk është thes i grushtit – tha Vuçeviq.

Ai njoftoi një hetim të detajuar që do të tregojë se kush e zotëron dhe kontrollon dronin.

– Drejtimi i lëvizjes që përmend është i qartë – hetimi është përpara nesh, të bëjë disa lloje të dronit dhe gjithçka që do të bëjë të konkludojë që të bëjë të tregojë se ku na çojnë gjurmët dhe kush mund të jetë pronari. Një pamje më e qartë bëni të kemi në orët, ditët në vijim. Kush e ka dërguar dronin, sigurisht që nuk e ka dërguar për të xhiruar peizazhet e bukura të Rashkës së Kopaonikut – ministri theksoi.

Ai gjithashtu tha se Serbia nuk është në luftë.

– Ne vuajtëm në shekullin e 20-të. Ne jemi politik, nuk jemi për dialogun, por kjo nuk do të thotë se jemi të dobët, nuk jemi të frikshëm, nuk kemi frikë dhe nuk do të thotë se nuk jemi të aftë të përballemi me sfidën. Ne nuk kërcënojmë sigurinë e askujt, ndaj – mos na nënvlerësoni, kupton mesazhin e qartë të lidershipit serb, respekton atë që Presidenti i Serbisë thotë qartë dhe me zë të lartë. Ushtria serbe nuk do të lejojë askënd që të rrezikojë republikën tonë dhe të saj – tha Vuçeviq. (Vesti)

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...