28/05/2024

Ministria e Shëndetësisë në Gaza paralajmëron: Sistemi shëndetësor mund të shembet brenda pak orësh

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Sistemi shëndetësor në Rripin e Gazës mund të shembet edhe brenda pak orësh, nëse nuk ka karburant për të funksionuar gjeneratorët e spitaleve.

“Disa orë na ndajnë nga kolapsi i sistemit shëndetësor në Rripin e Gazës, si rezultat i dështimit për të marrë karburantin e nevojshëm për të drejtuar gjeneratorët e energjisë elektrike në spitale, ambulanca dhe punëtorë të transportit”, deklaroi Ministria e Shëndetësisë së Gazës.

Deri më tani, vetëm një e treta e 36 spitaleve dhe qendrave të kujdesit shëndetësor parësor të Gazës janë duke funksionuar. Të gjithë po përballen me mungesa akute të barnave, furnizimeve bazë mjekësore, karburantit dhe fuqisë punëtore. /abcnews

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...