21/06/2024

Murati: Buxheti komunal për 2024 arrin në 742 milionë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka njoftuar se është rritur buxheti komunal për vitin 2024.

Sipas ministrit Murati, vitin e ardhshëm parahsihet që buxheti komunal të jetë 742.3 milionë euro.

“Po bëhet tashmë viti i dytë radhazi që rritja e buxhetit është në përqindje dyshifrore krahasuar me vitin paraprak. Në vlerë absolute, buxheti i vitit 2024 rritet për gati 90 milionë euro krahasuar me vitin 2023” ka thënë mes të tjerash ministri i Financave.

Murati shtoi se që nga fillimi i këtij mandati, buxheti komunal është rritur për 195 milionë euro.

 

 

Ky është njoftimi i plotë i tij:

Buxheti i komunave për vitin 2024 arrin në 742 milionë euro

Dje kemi dorëzuar qarkoren e dytë për buxhetin komunal për vitin 2024, e cila parasheh që buxheti i komunave të rritet në 742.3 milionë euro.

Po bëhet tashmë viti i dytë radhazi që rritja e buxhetit është në përqindje dyshifrore krahasuar me vitin paraprak. Në vlerë absolute, buxheti i vitit 2024 rritet për gati 90 milionë euro krahasuar me vitin 2023.

Kurse nga fillimi i mandatit, për tri vite, buxheti vjetor i komunave është rritur për 195 milionë euro më shumë.

Suksesi Qeverisë në menaxhimin më të mirë të financave publike dhe në mbledhjen e të hyrave përkthehet në buxhet më të lartë për komunat.
- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...