10/04/2024

Ndarje që s’u zbatua kurrë, por vazhdoi pushtimi, dhuna e terrori izraelit kundër palestinezëve

të fundit...

- Advertisement -spot_img

29 Nëntori është data kur Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, miratoi një rezolutë për ndarjen e Palestinës në vitin 1947.

Rezoluta 181 bëri thirrje për krijimin e një shteti arab (Palestinës) dhe një shteti hebre (Izraelit), por kjo nuk u zbatua kurrë në terren.

29 Nëntori është gjithashtu Dita Ndërkombëtare e Solidaritetit me Popullin Palestinez, një festë zyrtare e miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e KB në 1978.

Data u zgjodh për rëndësinë e saj për popullin palestinez që ende pret të drejtat e tij të patjetërsueshme të përcaktuara nga Asambleja e Përgjithshme.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...