23/07/2024

Ndërpriten sërish shërbimet e komunikimit dhe internetit në Gaza për shkak të sulmeve izraelite

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Në një pjesë të madhe të Rripit të Gazës u ndërprenë sërish shërbimet e komunikimit dhe të internetit për shkak të sulmeve izraelite, transmeton Anadolu.

Dy nga kompanitë e telekomunikacionit të Palestinës “Jawwal” dhe Ooredoo” bënë dy deklarata të veçanta mbi këtë temë. “Jawwal” njoftoi se ka “ndërprerje të plotë” në shërbimet e komunikimit dhe internetit në Rripin e Gazës.

Kjo është ndërprerja e shtatë që shërbimet e kompanisë kanë pësuar që nga fillimi i sulmeve të Izraelit në rajon më 7 tetor.

“Me keqardhje ju njoftojmë se të gjitha shërbimet e komunikimit dhe të internetit në Rripin e Gazës janë ndërprerë plotësisht për shkak të sulmeve të vazhdueshme”, thuhet në deklaratë.

Kompania “Ooredoo” njoftoi se ndërprerja në shërbimet e komunikimit në jug dhe qendër të Rripit të Gazës si dhe në veri, ishte ndërprerja e shtatë në shërbimet e saj që nga fillimi i sulmeve.

Ndërkohë që furnizimi me ujë, ushqim, ilaçe, energji elektrike dhe karburant i është ndërprerë Rripit të Gazës, i cili është nën bllokadë prej vitesh dhe vuan nga kushtet e këqija, me sulmet e kryera nga Izraeli që nga 7 tetori, shpesh ndërpriten shërbimet e komunikimit, telefonat fiks, celularë dhe interneti.

Zyra për media e qeverisë në Gaza deklaroi se Izraeli ka ndërprerë qëllimisht komunikimin dhe rrjetet e internetit me Rripin e Gazës që nga fillimi i sulmeve kundër popullit palestinez dhe bën thirrje për ndalimin e menjëhershëm të sulmeve kriminale kundër popullit palestinez.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...