15/07/2024

Ndotja e ajrit në Kosovë vazhdon t’i tejkalojë kufijtë, ua merr jetën çdo vit rreth 760 personave

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Termocentralet e Kosovës konsiderohen ndër ndotësit më të mëdhenj në Evropë. Vetëm gjatë vitit të kaluar, emetimet e pluhurit dhe gazrave të rrezikshme nga termocentralet Kosova A dhe Kosova B kanë qenë mbi katër herë më shumë sesa niveli i lejuar.

Numri i qytetarëve të Kosovës që vuajnë nga sëmundjet e sistemit respirator llogaritet të jetë i lartë. Në një raport të Bankës Botërore të vitit 2019 u tha se rreth 760 njerëz çdo vit vdesin në Kosovë për shkak të nivelit të lartë të ndotjes së ajrit.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...