13/06/2024

“Nëse nuk dënohet, Serbia do ta përsërisë krimin”, paralajmëron Kurti – tregon “qëllimet e Vuçiqit në Kosovë dhe rajon”

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Republika e Kosovës të dielën më 24 shtator u ekspozua ndaj një sulmi agresiv të grupeve kriminale dhe terroriste nga Serbia jo vetëm ndaj policisë së Kosovës, por edhe ndaj vetë shtetit të Kosovës, ndaj rendit dhe sigurisë sonë.
Kështu ka thënë në fillim të një interviste për mediumin e Malit të Zi, “Pobjeda”, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti.

Dhe për këtë, ka theksuar ai, deri më tani janë vërtetuar disa fakte, përcjell Telegrafi.

“Së pari, është vërtetuar rreziku, synimi, potenciali dhe gatishmëria e grupeve kriminale dhe terroriste në Serbi, kundër të cilave luftojmë për më shumë se dy vjet e gjysmë. Së dyti, duke qenë se terroristët ishin të armatosur me armë ushtarake të mjaftueshme për një grup deri në njëqind luftëtarë, ne vërtetuam ekzistencën e një skenari për gjakderdhje në Kosovë. Vlera e armëve të sekuestruara është më shumë se pesë milionë euro”, ka thënë Kurti.
Gjithashtu, siç ka thënë Kurti, sulmi terrorist nxori në pah vështirësitë, si dhe nevojën për bashkëpunim më të madh ndërkombëtar në ruajtjen, mbrojtjen dhe kontrollin e kufirit me Serbinë.

“Po e përsëris se provat e mbledhura gjatë hetimeve të kryera tregojnë për përfshirjen e drejtpërdrejtë të institucioneve shtetërore të Serbisë në këtë akt agresioni kundër Republikës së Kosovës. Për këtë Serbia duhet të sanksionohet dhe ndëshkohet ndërkombëtarisht. Nëse edhe ky akt mbetet i pandëshkuar, Serbia do ta përsërisë krimin”, ka paralajmëruar Kurti.

Ndërsa duke komentuar arrestimin e Milan Radoiçiqit nga autoritetet në Serbi, Kurti ka vlerësuar se një veprim i tillë të kujton marrëveshjen e Pablo Escobarit me presidentin kolumbian.

“Escobar në fakt do të pranonte të shkonte në burg me kusht që të vendosej në burgun e tij, në të cilin do të kontrollonte komandantët dhe jo anasjelltas”.
Madje, marrëdhënia mes (Aleksandar) Vuçiqit dhe Radoiçiqit – siç ka thënë Kurti – nuk është origjinale, duke shtuar se “skenarë të tillë” kemi parë tashmë shumë herë.

“(Vladimi) Putini i vogël në Beograd duhet të ketë (Yevgeny) Prigozhinin e tij të vogël në Kopaonik. Ose, nëse kthehemi pak më tej në të kaluarën, del një paralele: Sloba (Sllobodan Millshoviqi) i ri në Beograd ka (Zhelko Razhnjatoviq) Arkanin e tij të ri në Kosovë”.

Kryeministri Albin Kurti ka thënë më tej se të gjithë terroristët që kanë arritur të arratisen duhet t’u dorëzohen autoriteteve të Republikës së Kosovës.

Sipas tij, organizatat “Mbrojtja Civile” dhe “Brigada e Veriut” duhet të shpallen organizata terroriste nga vendet tona mike, partnere dhe aleate – duke kujtuar se Qeveria e Republikës së Kosovës tashmë e bëri këtë në seancën e 29 qershorit të këtij viti.
Madje, marrëdhënia mes (Aleksandar) Vuçiqit dhe Radoiçiqit – siç ka thënë Kurti – nuk është origjinale, duke shtuar se “skenarë të tillë” kemi parë tashmë shumë herë.

“(Vladimi) Putini i vogël në Beograd duhet të ketë (Yevgeny) Prigozhinin e tij të vogël në Kopaonik. Ose, nëse kthehemi pak më tej në të kaluarën, del një paralele: Sloba (Sllobodan Millshoviqi) i ri në Beograd ka (Zhelko Razhnjatoviq) Arkanin e tij të ri në Kosovë”.

Kryeministri Albin Kurti ka thënë më tej se të gjithë terroristët që kanë arritur të arratisen duhet t’u dorëzohen autoriteteve të Republikës së Kosovës.

Sipas tij, organizatat “Mbrojtja Civile” dhe “Brigada e Veriut” duhet të shpallen organizata terroriste nga vendet tona mike, partnere dhe aleate – duke kujtuar se Qeveria e Republikës së Kosovës tashmë e bëri këtë në seancën e 29 qershorit të këtij viti.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...