15/06/2024

OKB thotë se mungesa e karburantit do të ndalojë operacionet e ndihmës në Gaza

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Agjensia kryesore e Kombeve të Bashkuara në Gaza thotë se do të duhet të ndalojë operacionet e ndihmave nëse nuk shpërndahet karburanti.

Disa ndihma kane arritur në Gaza përmes Egjiptit, ato dërgesa përfshinin ushqim, ujë dhe ilaçe por jo edhe karburant.

Izraeli ka refuzuar që karburanti të hyjë në Gaza që nga sulmi i Hamasit me 7 tetor.

Zyrtarët e OKB-së paralajmëruan se furnizimet aktuale ishin “një pikë ujë në oqean” për nevojat e 2 milionë palestinezëve që jetojnë në Gaza ata thanë se pa karburant ndihmat nuk do të mund të shpërndahen, spitalet nuk do të kenë energji dhe uji i pijshëm nuk mund të pastrohet e as të pompohet.\CNN\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...